Hier komt Garam Masala vandaan

Sta jij graag in de keuken heerlijke gerechten te bereiden? Om een lekkere smaak aan je gerechten toe te voegen, is het van belang de juiste kruiden bij elkaar te voegen en bij het gerecht te voegen. Er is keuze uit tal van keuze op het gebied van kruiden. Wil jij weten wat de oorsprong van de kruid Garam Masala is? Lees snel verder voor een stukje geschiedenis en een aantal tips bij het koken met deze kruid.

De oorsprong van deze kruid

De kruid Garam Masala is afkomstig uit India. Deze kruidenmix is een geroosterd mengsel van specerijen. In India werd dit gerecht al generaties tot generaties doorgegeven, zodat wij vandaag de dag deze kruid ook nog in ons eten kunnen proeven. Het bereiden van deze kruiddenmix wordt op veel verschillende manieren gedaan. Deze wijze van bereiding is verschillend per streek. Elke Indiase regio heeft in principe zijn eigen kruidenmengsel.

Indiase gerechten

Gezien de kruidenmix van oorsprong uit India komt, is het geen verrassing dat de mix het meeste in Indiase gerechten voorkomt. Denk hierbij aan gerechten als curry en tandoori. De beste vertaling voor Garam Masala is ‘heet mengsel’. Dit betekent niet dat deze mix pittig is. In dit geval kan ‘heet’ als ‘warm’ of ‘verwarmend’ worden vertaald. De geur van deze mix is kruidig, aards en warm.

Koken met Garam Masala

Wanneer je gaat koken met deze mix van kruiden, kan je met een aantal dingen rekening houden om de lekkerste smaak te realiseren. Ben jij van plan tandoori of curry te bereiden? Maak dan gebruik van de volgende tips. Zo is het onder andere bevorderlijk wanneer je de mix pas aan het einde als laatste aan je gerecht toevoegt. Dit zorgt voor het behoud van de smaak en de geur. Om de smaak van Garam Masala te behouden is het tevens belangrijk de kruid niet te lang te bewaren.

 

 

 

Comments are closed.